Bulletin k utkání #13
Florbal Ústí - FAT PIPE Start98 Kunratice
Hradba Slunety opět nebyla pokořena! Ústí udrželo domácí neporazitelnost vítězstvím 9:2

Hradba Slunety opět nebyla pokořena! Ústí udrželo domácí neporazitelnost vítězstvím 9:2

21. kolo 1. ligy mužů přitáhlo na SH Sluneta skvělých 277 diváků. Domácí si postupem času vytvářeli pohodlný náskok, který Start nedokázal dohnat. Po devíti brankách do sítě Startu si Ústí připsalo šestou výhru v řadě a udrželo domácí neporazitelnost. V lize jim se ziskem 54 bodů stále náleží první příčka.

Ústí si první výhru v novém roce připsalo již ve čtvrtek na Kladně, druhý zápasu roku 2022 je čekal v sobotu na domácí palubovce. Začátek zápasu hned napověděl jaký styl florbalu budeme sledovat, když jsme mohli vidět hru nahoru dolů. Úvod nabídl několik dobrých příležitostí a protiútoků, první využitý si připsal nejlepší střelec týmu Jan Peška. O dvě minuty se osamocen před brankou soupeře ocitl Ondřej Kawulok, jeho střela skončila pouze na masce hostujícího brankáře. Asistent na časomíře mohl zapsat druhou branku v jedenácté minutě, kdy se prosadil hráč, jehož nohy a ruce by chtěl každý, Dan Semerád. Dvě minuty před koncem třetiny orazítkoval tyč domácí branky Vojtěch Plaček a tím zůstalo skóre beze změny.

Úvod druhé třetiny navázal na ten z periody první, atraktivní florbal nahoru dolů, ze kterého ale ani jeden tým nevytěžil branku. V 28. minutě zápasu se otevřela trestná lavice po faulu Radka Kužela a hostující tým dostal výhodu přesilové hry. Přesilovkové pětici se večer muselo zdát o Janu Peškovi, který je třikrát obral o míček, třikrát vyzkoušel pozornost brankáře a jednou připravil gólovou šanci pro svého spoluhráče. Peši v tomto oslabení předvedl skvělý individuální výkon, na který však dal zapomenout o pár desítek sekund později Vladimír Trčka, který se v úniku jeden na nikoho nemýlil. Hráč s číslem 17 přidal o pět minut později další branku. Ústecký brankář Marek Netopilík držel nulu dlouhých 35 minut, na střelu Matěje Netrefy však nedosáhl. Netrefa přidal o chvilku později i druhou branku, bohužel pro něj si nevybral správnou branku. Za svoje naštvané hození hokejkou ještě vyfasoval dvouminutový trest a osobní trest. Přesilovku domácí nevyužili.

Ani poslední perioda nepřinesla branku hned z úvodu, v šanci se sice ocitl Vojtěch Semerád, míček však za záda Karla Perglera neprotlačil. Na otevření brankového účtu třetí části si diváci museli počkat do deváté minuty, kdy lišácky objel branku soupeře několikrát zmiňovaný Peška a nachytal hostujícího brankáře na holičkách. Z následující buly však dokázal Start snížit. Domácí nabídli soupeři druhou přesilovou hru, kterou však museli mít hráči v obranné čtveřici skvěle přečtenou, protože i v druhém oslabení zápasu dokázali ústečtí hráči vstřelit branku. Tentokrát se o ni postaral díky své dravosti kapitán týmu Vašek Vavruška. Ústí ještě dokázalo dvakrát rozvlnit síť pražského celku a dokráčelo si pro klidné vítězství 9:2.

Komentář nejlepšího hráče utkání Martina Fuchsiga: „Utkání se Startem muselo potěšit nejedno fanouškovské oko. Hrál se útočný florbal plný šancí a gólů. Soupeři jsme měli co vracet a myslím, že se nám to povedlo. Celý zápas nás znovu hnali naši fanoušci, kterým patří obrovský dík. Za zmínění stojí také Vášova velká hlava, která na na nás dohlížela jako Sauronovo oko a udržovala disciplínu."

 

Autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod