Bulletin k utkání #13
Ženy: Florbal Ústí - FBC Česká Lípa
Předvánoční atmosféra na hřišti ženám body nepřinesla

Předvánoční atmosféra na hřišti ženám body nepřinesla

Na poslední zápasy roku 2021 vyrazily ženy o víkendu na Vinohrady a do Kutné Hory. Proti SKV sehrály dobře první třetinu, poté ale začal úřadovat soupeř, který se radoval z výhry 8:2. V Kutné Hoře prohrávaly již od třetí minuty, dvakrát dokázaly stav srovnat, ale v poslední třetině obdržely pět branek a nakonec prohrály poměrem 11:7.

TJ Sokol Královské Vinohrady

TJ Sokol Královské Vinohrady - Florbal Ústí 8:2
branky: 4. Angelika Bližňáková, 12. Eliška Reischlová, 26. Eliška Reischlová, 30. Anežka Dobisíková, 47. Aneta Nigrinová, 49. Eliška Reischlová, 59. Ivana Hrušková, 59. Kateřina Bílková - 11. Eliška Janurová, 12. Kateřina Šímová; rozhodčí: Šimon Kořínek - Jan Řehák; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; diváků: 96; zásahy brankářů: Nicol Götzová 17 - Kateřina Kočová 23; po třetinách: 2:2, 2:0, 4:0;

Ve vánočně vyzdobené hale na Vinohradech se v nevelkém počtu postavily ženy pátému týmu tabulky, Sokolu Královské Vinohrady. Skóre otevřeli domácí ve čtvrté minutě. Uzemněná střela ze standardní situace propadla za záda Kočové. Ústí mělo k dispozici několik rychlých protiútoků, srovnávací branku vstřelila po šikovné teči Janurová. O minutu později se trefila Šímová a Ústí vedlo 1:2. Jednobrankový náskok ale hned po buly smazala Reischlová. Vyrovnaná první třetina tak skončila za stavu 2:2.

Ve druhé třetině nejprve Vinohrady trefily tyč, ve 25. minutě z dorážky opět vrátila vedení domácím Reischlová. V půli zápasu šlo Ústí do oslabení, které bohužel skončilo čtvrtou brankou Vinohrad. Ústí mělo několik gólových příležitostí, Götzová v brance domácích ale zvládla všechny zneškodnit. Ke konci periody muselo Ústí bránit druhé oslabení.

Přesilová hra pokračovala i v závěrečné dvacetiminutovce, Vinohrady ji ale nedokázaly využít. Ve 47. minutě přidalo SKV další gól. Ústí mohlo odpovědět o minutu později, bohužel z toho ale byla pouze tyč. Domácím hráčkám se dařilo o poznání lépe a opět navýšily vedení. Velkou příležitost snížit měla Kociánová. Nejprve nastřelila další tyč, poté se dostala sama před branku, ale Götzovou se jí ani na dvakrát nepodařilo překonat. Vinohrady opět navýšily skóre dvěma brankami, které od sebe dělilo jen osm sekund. Poslední půlminutu hrálo Ústí v početní výhodě, stav ale zvrátit nedokázalo a odneslo si porážku 8:2.



FBC Kutná Hora

FBC Kutná Hora - Florbal Ústí 11:7
branky: 3. Lucie Spěváčková, 7. Dominika Výborná, 17. Nikol Němcová, 20. Natálie Beranová, 30. Sabina Ašenbrennerová, 33. Sabina Labudová, 43. Nikola Knížová, 46. Kateřina Moravcová, 49. Denisa Drahokoupilová, 55. Denisa Drahokoupilová, 56. Sabina Ašenbrennerová - 9. Petra Bratschaedlová, 16. Kateřina Pechanová, 23. Petra Bratschaedlová, 31. Markéta Kociánová, 31. Petra Bratschaedlová, 47. Klára Mečířová, 56. Petra Bratschaedlová; rozhodčí: Vojtěch Prokop - Tomáš Nechutný; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; diváků: 67; zásahy brankářů: Martina Miksová 21 - Martina Zajícová 24; po třetinách: 4:2, 2:3, 5:2;

Spravit chuť si ústecké hráčky chtěly utkáním v Kutné Hoře. Úvod jim ale znovu nevyšel. Šance sice byly na obou stranách, gólem skončily ale pouze ty na straně Kutné Hory. V sedmé minutě tak Ústí prohrávalo o dvě branky. Střeleckou smůlu přerušila v deváté minutě Bratschaedlové střelou ze středu hřiště. Ve třináctém minutě byl pro postavení bránící hráčky v brankovišti nařízeno trestné střílení pro Kutnou Horu. Domácí hráčce ale míček sjel z čepele, brankářka Zajícová tak neměla větší problém střelu pokrýt. V 16. minutě vyrovnala Pechanová, srovnaný stav ale vydržel jen necelou půlminutu a Ústí znovu prohrávalo. Netrefená branka potom zmařila dvě šance Ústí. Těsně před koncem třetiny se navíc domácí dostali do dvoubrankového vedení.

Ve 23. minutě snížila stav znovu Bratschaedlová. Mečířová měla na holi vyrovnání, trefila ovšem pouze břevno. O dvě minuty později se tyto dvě zmíněné hráčky dostaly do spolupráce, míček ale znovu trefil pouze brankovou konstrukci. Ve 30. minutě vrátila dvougólový náskok Kutné Hoře Ašenbrennerová. Odpovědět dokázala o minutu později Kociánová střelou z poloviny hřiště. O dvanáct sekund později navíc Ústí znovu srovnalo zásluhou Bratschaedlové. Poslední brankou v této třetině byl gól Kutné Hory ze 33. minuty.

Do třetí třetiny vstoupily lépe opět domácí hráčky, které navýšily vedení na 7:5. Ve 46. minutě přidaly branku na 8:5 z přesilové hry. Za Ústí se trefila Mečířová. Kontaktní branka mohla padnout z dobře zahrané standradní situace, domácí brankářka ale dokázala o centimetry míček vytěsnit ven s branky. Kutná Hora přidala další dvě branky a odskočila do vedení 10:6. Ústí si jako vzpruhu do závěrečných šesti minut vyžádalo timeout. Nejprve sice Kutná Hora vsítila jedenáctou branku, ale zlepšená hra Ústí přinesla odpověď již po třiceti sekundách. Domácí se potom snažily držet míček, Ústí neztrácelo chuť vstřelit branku. S další velkou šancí si poradila brankářka Miksová. Na závěr mělo Ústí ještě 16 sekund přesilové hry. Dobře zahranou standardní situaci zmařila nepovedená koncovka, další branky už proto Ústí přidat nestačilo. Nakonec Kutná Hora zvítězila poměrem 11:7, Ústí prohrálo i druhý víkendový zápas a odešlo bez bodu.



Autor: Adéla Kubíková



Zpět na úvod