Bulletin k utkání #20
Play-off: Florbal Ústí -FAT PIPE Start98 Kunratice
Úvodní víkend play-off přinesl nesmírně vyrovnané bitvy, Ústí se v domácím prostředí ujalo vedení v sérii 2-0

Úvodní víkend play-off přinesl nesmírně vyrovnané bitvy, Ústí se v domácím prostředí ujalo vedení v sérii 2-0

Po vydařené základní části si Ústí do čtvrtfinále vybralo pražský Start98, se kterým sehrálo v uplynulém víkendu první dvojzápas. V sobotním klání se bojovalo v jednobrankovém rozdílu až do konce 53. minuty, kdy Ústí poprvé odskočilo o dvě branky a vedení si pohlídlo až do konečného hvizdu. Nedělní zápas přinesl daleko větší přestřelku. Ústí však celý zápas vedlo a získalo tím druhé vítězství v čtvrtfinálové play-off sérii.

Florbal Ústí - FAT PIPE Start98 Kunratice 4:3
branky:
11. Martin Fuchsig, 42. Vladimír Trčka, 53. Jakub Fuchsig, 53. Václav Vavruška - 16. Jiří Lebeda, 50. Adam Kulík, 59. Michal Strnad; rozhodčí: Jakub Vlček - Lukáš Žofka; vyloučení: 4:2 + Otakar Prášek 5; využití: 0:2; diváků: 333; zásahy brankářů: Marek Netopilík 21 - Ondřej Lupoměch 29; po třetinách: 1:1, 0:0, 3:2

Aktivní začátek zápasu napověděl, jak zápas a celá série bude vypadat. Do první větší šance se dostal hostující Jiří Lebeda, ten nadvakrát označil tyč. Brankový účet zápasu otevřel až Martin Fuchsig, kterému předložil míček Vojtěch Esterka a první jmenovaný prostřelil Ondřeje Lupoměcha na přední tyč. Vyrovnání přišlo v 16. minutě, kdy v závaru před ústeckou brankou nejdříve Adam Kulík nastřelil tyč, poté se backhandem prosadil Jiří Lebeda.

Druhá třetina nenabídla brankové hody, vlastně ani hody, ani branky. Nabídla alespoň první vyloučení na obou stranách. Za sekání byl vyloučen Tomáš Matoulek, přesilovky se však Ústí nedočkalo, protože Vašek Vavruška neudržel nervy a slovně atakoval Jana Kerzlera a šlo se do hry 4 na 4. Ve hře osmi hráčů mělo daleko více navrch Ústí, v šanci byl Esterka, ale míček promáchl. Druhá třetina dále nepřinesla žádné záznamy a nerozhodný stav setrval až do třetí třetiny.

Co nepřinesla druhá, přinesla perioda třetí. Hned úvodní minuta ukázala branku, kdy výhodu volného úderu využil střelou na přední tyč Vladimír Trčka. Po vyloučení Martina Fuchsiga využil přesilovku Kulík a zápas se vrátil opět do vyrovnaného stavu. Ústí nečekalo na odpověď déle než dvě minuty. Nejdříve překlonil zápas na stranu domácích Jakub Fuchsig, o šest sekund později dorazil střelu z buly Vavruška a ústečtí hráči se poprvé dostali do vedení o dvě branky. Vyhrocenost zápasu potvrdila situace z 53. minuty, kdy nejdříve Vavruška obdržel menší test za hrubost. Pražský brankář Lupoměch si však chtěl ulevit ze svého svědomí, prohodil na ústeckého kapitána pár slov a opět se šlo do hry 4 na 4.  V poslední dvouminutovce byl vyloučen již potřetí Vavruška, přesilovku Start využil,  na výsledku zápasu však nic zásadně nezměnil a Ústí si tak připsalo vítězný vstup do play-off.

Florbal Ústí - FAT PIPE Start98 Kunratice 7:5
branky:
4. Radek Kužel, 15. Radim Kühnel, 28. Vojtěch Semerád, 35. Vít Pavelka, 44. Ondřej Kawulok, 50. Václav Vavruška, 59. Václav Vavruška - 21. Martin Fenik, 24. Marek Šmíd, 45. Albert Kulík, 49. Martin Fenik, 51. Ondřej Schuller; rozhodčí: Josef Monzer - Lukáš Procházka; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 273; zásahy brankářů: Marek Netopilík 25 - Ondřej Lupoměch 31; po třetinách: 2:0, 2:2, 3:3

Oproti úvodnímu zápasu, kdy se na branky čekalo do poslední desetiminutovky, tak v druhém čtvrtfinálovém utkání padlo hned 12 branek.

Na roztržení gólového pytle se nečekalo dlouho, ve čtvrté minutě se prosadil dělovou ránou z basketbalové trojky Radek Kužel. První branka domácí pořádně nabudila a hráči zasypali brankáře Lupoměcha 15 střelami. Z těch se prosadili domácí pouze jednou, a to díky trestnému střílení, které využil nájezdový chirurg Radim Kühnel.

Nástup do druhé periody se opravdu domácím nepovedl. Patnáct sekund po úvodním hvizdu druhé třetiny se prosadili hosté, konkrétně se z brejku prosadil Martin Fenik. Start98 na vyrovnání nečekal dlouho a ve 24. minutě bylo skóre vyrovnané 2:2. Za záchranou brzdu ústeckých zatáhl Vojtěch Semerád, který tzv. „vršovickým dloubákem“ vrátil vedení na stranu domácích. Čtvrtou branku domácích zapsal Vít Pavelka, na kterou reagoval vyloučením Otakar Prášek.

Individuálním highlightem zápasu se stal zákrok Marka Netopilíka z času 41:10, který se sice do svízelné situace dostal kvůli své chybičce, ale situaci posléze vyřešil jako mistr v oboru a zabránil tak zmenšení brankového rozdílu. Naopak to bylo Ústí, které se mohlo radovat z další branky, prosadil se Ondřej Kawulok. Ani minutu netrvala reakce pražských hráčů a skóre byl opět rozdílné o dvě branky. Výhru nakonec zpečetil dvěma zásahy kapitán Vavruška.

autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod