Bulletin k utkání #19
SEMIFINÁLE PLAYOFF
O víkendu je na severu Čech hlášen Hurikán směřující z Karlových Varů

O víkendu je na severu Čech hlášen Hurikán směřující z Karlových Varů

V rámci semifinále play-off se střetne Florbal Ústí s FB Hurrican Karlovy Vary, tedy opět s jedním ze čtyř týmů, který dokázal ústecké hráče v letošní sezoně pokořit. Zatímco Ústí si hladce poradilo se Startem, tak Karlovy Vary šly ve své sérii až do pátého zápasu, kde zvítězili na nájezdy. První dvě utkání se odehrají již tento víkend 12. a 13. března.

V základní části se týmy potkaly v rámci prvního a posledního kola. Oběma týmům se podařilo ukořistit tři body na palubovce soupeře. Ve Varech si Ústí v těsném zápase odvezlo všechny body za výhru 7:6, v Ústí to takové drama nebylo a Karlovy Vary zvítězily 6:3.

FB Hurrican Karlovy Vary

Karlovy Vary se v základní části usadily na čtvrté příčce šest bodů před pátým Kladnem, se kterým poměřily síly ve čtvrtfinále. Série to byla opravdu napínavá, nejenže Vary odvracely matchball, ale čtyři utkání došla až do prodloužení, z toho tři do samostatných nájezdů, kde byli vždy úspěšnější právě karlovarští hráči. Nájezdům by se tedy mělo Ústí vyhnout. Týmu výrazně pomohl návrat Michala Strachoty, který si ve čtvrtfinálové sérii připsal 6+4. Soupeř značně zvedl kvalitu svého oslabení, kdy se z 65% úspěšnosti dostal na 80 %. Proti Kladnu z deseti oslabení obránily Vary osm.

Florbal Ústí

Ústí mělo na rozdíl od svého soupeře relativně lehké čtvrtfinále, kdy ve třech zápasech zametlo se Startem. Na ústecké straně tedy bude hrát čas na regeneraci, který byl třínásobně delší, než měli hráči Varů. Otázkou může být, jestli je tým v dostatečném tempu, aby čelil Varům. Nejproduktivnějším hráčem v úvodních třech zápasech čtvrtfinále byl kapitán Vašek Vavruška, který si připsal šest bodů za 4+2. Co se zatím v play-off nevede je oslabení a přesilová hra. Oslabení se ve čtvrtfinále usadilo na 40% úspěšnosti z pěti pokusů. Přesilovka na tom je daleko hůř, kdy z pěti početních výhod nevyužilo Ústí ani jednu. Do úvodního semifinálového klání nenastoupí pro trest z konce třetího čtvrtfinálového zápasu Radim Kühnel.


Semifinále je tady a my věříme, že u toho budete s námi! V play-off máme zatím 2. nejlepší návštěvnost z ligy (počet diváků celkem) a věříme, že si tento status udržíme! Přijďte v sobotu 12.3. a neděli 13.3. na SH Slunetu podpořit ústecké pušky proti karlovarským Hurikánům!

autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod