Bulletin k utkání #30
Muži: Florbal Ústí - FbC Plzeň
Ústí poměří v prvním kole ligy síly s nováčkem z Plzně

Ústí poměří v prvním kole ligy síly s nováčkem z Plzně

Letní pauza utekla jako voda a my již můžeme odpočítávat hodiny do začátku 1. ligy mužů. Ústí se lehce propadlo z role favorita, omlazený tým bez posil však bude chtít nadále bojovat o nejvyšší příčky. V Poháru se týmu moc nedařilo, teprve až liga ale ukáže, jak se tým Vladimíra Trčky připravil na sezonu. V prvním kole se na ústecké palubovce předvede nováček ligy FBC Plzeň.

FBC Plzeň

Plzeňský celek se dokázal probojovat přes náročné playoff až do baráže, kde na ně čekal tým z Petrovic. Baráž rozhodl až poslední možný zápas, po kterém se radovala právě Plzeň. V neděli si po jedenácti letech odbydou debut v 1. lize mužů. Nejlepšími hráči týmu byli v postupové sezoně Václav Zábran, jenž nasbíral 71 kanadských bodů, s 56 body ho následoval Jaromír Tauber, bratr ústeckého Lukáše. Celkově si tým připsal v základní části bilanci 16 výher a 6 porážek, poté se probojovali v playoff přes Panthers Praha v pátém zápase, následně dostali čistý sweep 0-3 od Butchis, se kterými Ústí prohrálo v přípravě 3:6.

Florbal Ústí

V Poháru Českého Florbalu se ústeckému týmu příliš nedařilo. Po prohrách s extraligovými soupeři z České Lípy a Black Angels následovala prohra s Hradcem Králové z národní ligy, po které se ukázalo několik vykřičníků v ústecké hře. Na výkon z posledního zápasu budou chtít ústečtí hráči nechat zapomenout hned o pět dní později v prvním kole soutěže s Plzní. O uplynulé sezoně už není třeba psát moc slov. Postupová sezona nevyšla, z týmu odešlo několik hráčů a teď je čas dát prostor novým tvářím, jak se bude ústecký tým prezentovat v nové sezoně může ukázat již tento duel.

Úvodní hvizd je naplánován na 17h, přijďte na Slunetu udělat ústeckou atmosféru, kterou jsme známi po celé republice!

Autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod