Bulletin k utkání #33
Český pohár: Florbal Ústí - Karlovy Vary
Ústí zkrotilo buldočí smečku, z Brna si přiváží tři body za výhru 7:4

Ústí zkrotilo buldočí smečku, z Brna si přiváží tři body za výhru 7:4

Ústí si v rámci sedmého kola udělalo krásný výlet do hlavního města Moravy, Brna. Na půdě buldoků se nenechali zastrašit a soupeře přehráli. Do vedení se nejdříve dostali domácí, když se Ústí povedlo otočit utkání, tak si vedení už nenechali vzít. Po třetinách 3:1,1:1,3:2 si z brněnské haly odváží velmi důležité tři body.

Bulldogs Brno - Florbal Ústí 4:7

branky: 11. Matyáš Němec, 25. Petr Vaverčák, 45. Lukáš Mráz, 50. Miroslav Kladivo - 14. Lukáš Vlček, 16. Dan Semerád, 19. Filip Šedivý, 21. Martin Fuchsig, 45. Vojtěch Semerád, 47. Tomáš Pšenička, 54. Dan Semerád; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 123; zásahy brankářů: Jakub Haltmar 16 - Dominik Hrabě 23; po třetinách: 1:3, 1:1, 2:3

Úvod utkání patřil domácímu celku, který překvapivě presoval ústecký tým. Po relativně přísném faulu dostali domácí výhodu v podobě trestného střílení. Nájezd provedl brněnský Matyáš Neměc, který kličkou přes špičku čepele otevřel brankový účet. Na odpověď nečekalo Ústí dlouho, hned ve 14. minutě se radoval z branky Lukáš Vlček. O dvě minuty později poslal svůj tým do vedení Dan Semerád. Začátkem 18. minuty se už fanoušci Brna radovali, když Šubrt střílel do prázdné branky, střelu však skokem zneškodnil Hrabě. Na druhé straně střílel do prázdně Filip Šedivý, ten však síť rozvlnil, 3:1 pro Ústí.

Trvalo to 18 sekund a Florbal Ústí se opět radovalo, tentokrát vyzrál nad Haltmarem kapitán Ústí Martin Fuchsig. Náskok ústeckých o tři branky vydržel čtyři minuty, Vaverčák se dostal k míčku, využil prostor, který mu obrana nabídla a trefil pravý horní růžek Hraběho branky. Tlak Brna nedokázali domácí nijak využít, právě naopak nabízeli ústeckým protiútoky, ze kterých hrozili domácímu brankáři. Buldoci si vyzkoušeli hru v početní výhodě, potvrdili však, že jsou v této herní činnosti nejhorší v lize a brankové manko nesnížili.

Poslední třetina přinesla nejvíce branek. Jako první se prosadili domácí, Kladivo si vyměnil míček s Mrázem a druhý jmenovaný trefil volný prostor na ramenem brankáře. Radost Brnu rychle vymazal Vojtěch Semerád, když po šesti sekundách vrátil ústeckým dvoubrankový náskok. Větší klid na ústecké hokejky přinesl Pšenička, když vstřelil již šestou ústeckou branku. Domácí začali navyšovat tlak a hosté se stali rychleschnoucím betonem a vyhazovali jeden míček za druhým, aby ušetřili pár sil. Z tlaku dokázal vytěžit Kladivo, výsledek stále byl 4:6 pro Ústí. I přes neskutečný tlak Bulldogs to byli opět hosté, kteří vstřelili další branku v utkání. Hrabě chytil střelu, poslal míček na Fuchsiga, ten vyslal do úniku Semeráda a ten lobem překonal Haltmara. Posledních pět minut hrálo Brno v šesti, ale z tlaku nic nevytěžilo, Ústí si z Brna odvezlo tři body a usadilo se na třetím místě tabulky.

Další utkání čeká Florbal Ústí již v sobotu 15.10. s lídrem soutěže FBŠ Hummel Hattrick Brno. Přijďte se podívat na celý den, který odstartují ženy od 14:00 a pět minut před 17 hodinou představí Ústí svého maskota. Od 17:00 započne souboj o top tabulky. Máte se na co těšit! 


autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod