Bulletin k utkání #36
Muži: Florbal Ústí - Gullivers Brno
Florbal Ústí se v posledním říjnovém týdnu vyhouplo na druhé místo v tabulce, z dvojkola získalo pět bodů.

Florbal Ústí se v posledním říjnovém týdnu vyhouplo na druhé místo v tabulce, z dvojkola získalo pět bodů.

Poslední říjnový týden strávili ústečtí florbalisté na hale. V pátek na Den vzniku samostatného československého státu si v prodloužení poradili s houževnatým týmem z Českých Budějovic. V neděli ubojovali vítězství 4:1 na Kladně.

Florbal Ústí - FBC Štíři Č. Budějovice 6:5p

branky: 3. Jan Peška, 18. Albert Kouba, 28. Lukáš Täuber, 31. Jan Peška, 32. Pavel Vlček, 61. Jan Peška - 14. Ondřej Veselý, 22. Dominik Vlček, 35. Dominik Vlček, 37. Matyáš Sirotek, 42. Matyáš Sirotek; rozhodčí: David Hejzlar - Martin Kněžík; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 226; zásahy brankářů: Tadeáš Dittrich 20 - Josef Macek 25; po třetinách: 2:1, 3:3, 0:1, 1:0

Souboj s předposledním týmem 1. ligy mužů nabídl až moc napínavou podívanou. Jako první se v ústeckých barvách prosadil Jan Peška, ten získal míček na polovině hřiště a dopravil ho až za záda budějovického brankáře. Hosté na odpověď nečekali dlouho, ve čtrnácté minutě se střelou na přední tyč prosadil Veselý. Vedení si nakonec do šaten odneslo Ústí, když vstřelil druhou branku Kouba.

Hned z kraje druhé třetiny se povedlo soupeři vyrovnat. Domácí však nakopli druhý motor a za čtyři herní minuty se dostali do vedení o tři branky. Nejdříve proběhl celé hřiště Tauber, poté se z dorážky prosadil Peška, pátou branku vstřelil ze standartní situace Vlček. Jihostroj se však z brankového rozdílu nesesypal, a ještě do konce druhé třetiny vstřelil dvě branky.

Vedení o jednu branku nevydrželo ani dvě minuty a už bylo vyrovnáno, 5:5. I přes závěrečný tlak domácích a nepříjemné výpady českobudějovických došlo utkání až do prodloužení, kde to byla one man show. Peška nikomu nepůjčil míček a po třech kolečkách kolem soupeřovo branky zavěsil míček k levé tyči, čímž završil hattrick.

Kanonýři Kladno - Florbal Ústí 1:4

branky: 24. Jonáš Mareš - 7. Jan Peška, 14. Vladimír Trčka, 18. Vojtěch Semerád, 58. Vladimír Trčka; rozhodčí: Ondřej Benačan - Patrik Šaroch; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 115; zásahy brankářů: Martin Frühbauer 10 - Dominik Hrabě 21; po třetinách: 0:3, 1:0, 0:1

Souboj s nepříjemným Kladnem rozhodla hlavně první třetina. Ústí se díky nekompromisní koncovce dostalo do vedení o tři branky. Nejdříve se ze situace 2 na 1 prosadil Peška, jemuž míček do prázdné předložil Kawulok. Následně se podobným způsobem prosadil Trčka, tomu přihrával Čermák. Třetí ústeckou branku dvě minuty před koncem třetiny vstřelil Vojtěch Semerád, ten převzal míček na obranné polovině a pelášil dopředu, kde nadvakrát překonal Frühbauera.

Vstup do druhé části vyšel daleko lépe domácím. Kladno zavřelo ústecké hráče na vlastní polovině a deset minut to vypadalo, že místo Ústí nastoupil Prešov s jejich známým betonem. Z tlaku nakonec vznikali chyby a jednu z nich Kladno potrestalo. Míček se zpoza branky dostal na volného Spurného, ten ještě do prázdné branky našel Mareše, 1:3 z pohledu Kladna. Největší šanci na další ústeckou branku měl minutu před koncem Pavel Vlček, místo odkryté branky však orazítkoval tyč.

Poslední třetina patřila Ústí, kteří takticky zápas ukontrolovali. Kladno se za třetinu dostalo do tří větších šancí, ty však zneškodnil Hrabě. Poslední tříminutovka patřila hře 6 na 5, Kladno však ústecký blok nepokořilo, navíc se ústeckým povedlo vstřelit branku do prázdné, čímž Trčka zcela rozhodnul o budoucnosti tří bodů.

Ústí se i díky zaváhaní Hattricku Brno dostal na druhou pozici v tabulce, na brněnský tým drží náskok čtyř bodů, na první Butchis však ztrácí bodů pět. Následující zápas čeká ústecký tým na domácí palubovce, 5.11 s Gullivers Brno.

Autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod