Bulletin k utkání #33
Muži: Florbal Ústí - TJ Znojmo LAUFEN CZ
Ústí na lídra ligy nestačilo, na pražské půdě prohrálo 3:8

Ústí na lídra ligy nestačilo, na pražské půdě prohrálo 3:8

Souboj prvního s druhým přinesl jedenáct branek. Butchis hned v úvodní třetině převzali otěže zápasu a do posledního hvizdu je nepustili. Ústí prohrálo po třetinách 0:3, 2:2, 1:3 a propast na první místo se navýšila na 11 bodů.

BUTCHIS - Florbal Ústí 8:3

branky: 12. Petr Novotný, 16. Jakub Pecha, 20. Jakub Černý, 25. Erik Papež, 26. Antonín Šubrt, 44. Petr Novotný, 47. Lukáš Täuber, 56. Jakub Pecha - 30. Martin Horn, 33. Vít Pavelka, 53. Pavel Vítek; rozhodčí: Josef Monzer - Lukáš Procházka; vyloučení: 3:0; využití: 0:0; diváků: 152; zásahy brankářů: Tomáš Jurco 23 - Daniel Jukl 18; po třetinách: 3:0, 2:2, 3:1

Deset minut se Ústí drželo ve hře a bylo Butchis vyrovnaným soupeřem. Brankový účet otevřel začátkem dvanácté minuty Novotný, který se trefil mezi nohy Jukla. Butchis odskočili o dvě branky, když se osamocený Pecha prosadil z předbrankového prostoru. Smolně obdrželo Ústí třetí branku vteřinu před koncem třetiny. Jukl rozehrál na Semeráda, tomu míček přeskočil hokejku a Butchis si pak vyťukali obranu až do kuchyně.

Florbal Ústí ani druhou třetinu nezachytilo. Papež se na několikrát prosadil před brankou a navýšil vedení domácích. O minutu později navýšili domácí vedení o další branku. Ústečtí hráči se nakonec dočkali, Zeman našel v přečíslení Horna a ten se do prázdné nemýlil. Momentum udrželi hráči i v dalších minutách, vypresovali standardku, ze které se prosadil Vít Pavelka.

Ústí nezvládlo navázat na konec druhé třetiny a hned po třech minutách inkasovali šestou branku. Proti Butchis má Ústí prostě smůlu, stejně jako v prvním utkání se podařilo ústeckým hráčům vstřelit vlastní branku, tentokrát se míček odrazil od Lukáše Taubera. O comeback se pokusil Pavel Vítek, když po skvělé individuální akci vstřelil třetí ústeckou branku. Na finálních 8:3 upravil skóre Pecha.

Butchis si zajistili první místo v tabulce. Ústí mám momentálně 28 bodů, na záda jim s 27 body dýchají oba brněnské celky. Další zápas je čeká hned v sobotu 19.11. na domácí palubovce proti Znojmu.

Autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod