Bulletin k utkání #37
Muži: Florbal Ústí - Kanonýři Kladno
Předposlední domácí představení odehraje Ústí s Kladnem

Předposlední domácí představení odehraje Ústí s Kladnem

Florbal Ústí si poradilo s Českými Budějovicemi a je čtyři kola před ukončením základní části s náskokem osmi bodů na druhém místě tabulky. Kladno táhne sérii tří výher v řadě a rádo by si zajistilo místo v playoff. První vzájemné utkání vyhrálo Ústí na palubovce Kladna 1:4.

Kanonýři Kladno 1:4 Florbal Ústí

Ústí dokázalo odvézt tři body z nepříjemné haly na Kladně. Domácí Kladno dokázalo Ústí přehrát, v koncovce však bylo horší. I přes poměr střel 22:14 pro Kladno se ústeckému týmu podařilo vstřelit o tři branky více, díky gólům Pešky, Semeráda a dvou brankám Trčky.

Kanonýři Kladno

Na Kladně se pravděpodobně očekávala lepší výchozí pozice před playoff, než osmé místo. Tým vyhrál pouze devět zápasů z 22 odehraných. Kladno si pomáhá ve hře v oslabení, soupeřům pouští pouze jednu branku z pěti přesilovek. V přesilovkách však tak úspěšní kladenští hráči nejsou, pouze 26 %. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Jakub Bohuslávek s 26 kanadskými body.

Florbal Ústí

Ústí má za sebou důležitý zápas v boji o druhé místo. V Českých Budějovicích to sice nebyla jednoznačná podívaná, ale přesilovky Florbalu Ústí rozhodly o výhře. Hráči tím odčinili prohru s TROOPERS a navýšili svůj náskok na třetí Bulldogs na osm bodů. Již zmiňované přesilovky hrají důležitou roli v ústecké stáji, nejlepší přesilovka v lize, přes 41 %, což znamená jedna ze dvou, maximálně tří přesilovek, je vždy proměněna. Naopak oslabení zůstává zakleté, pouze 55% úspěšnost, což je nejhorší v lize. Nejproduktivnější hráč je stále Tomáš Pšenička se 43 kanadskými body za 30 branek a 13 asistencí.

Zápas začíná v sobotu 28.1. od 17:00 na SH Sluneta. Dorazte podpořit ústecké hráče v boji o druhé místo!

Autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod