Bulletin k utkání #22
Dorostenci v osmifinále play - off!
,,Za předvedený výkon se nesmíme stydět,

,,Za předvedený výkon se nesmíme stydět," to je plán lodivoda dorostenců Davida Stummera

Zatím skvělou sezonu mají za sebou naši dorostenci. Díky dobré základní části se vyhnuli 1. kolu play-off. Soupeřem ve 2. kole bude FBC Plzeň. Přečtěte si rozhovor s trenérem dorostu Davidem Stummerem.

Ahoj Davide, základní část je za Vámi, jak zatím hodnotíš sezonu?

Ahoj Jirko, základní část až na pár výjimek hodnotím pozitivně. Podařilo se nám několikrát podat téměř bezchybný a vyspělý výkon a pak byly naopak zápasy, ve kterých jsme se báli hrát a podali ustrašený výkon. U většiny hráčů je vidět velký posun dopředu, to se týká především poziční hry, myšlení a odvaze hrát 1na1. Naopak je stále plno věcí, na kterých pracujeme a je třeba pracovat, abychom mohli být úspěšní a dále se posouvali vpřed. 


Blíží se playoff, jak se na to těšíš z pozice trenéra? 

Těším se hodně. Je to samozřejmě jiné než z pozice hráče. Je to více stresující, tím, že nemůžeš hru ovlivnit přímo na hřišti. Můžeš sice předat nějaké pokyny, ale vždy je to na hráčích a na tom, co si z toho vezmou a předvedou na hřišti. 


Díky skvělým výsledkům jste ušetřeni 1.kola. Jak jsi využil 2 volné víkendy? Dal jsi klukům volno?

Výsledky pro mě nejsou úplně rozhodující, i když samozřejmě nesnáším prohry a za každou výhru jsem rád. Vždy chci po hráčích, ať hlavně předvedeme výkon, za který se nebudeme stydět a po zápase si můžeme říct, že jsme do toho dali všechno. Důležité je, abychom soupeře přehráli vlastními dovednostmi a správným rozhodováním v zápase. Pokud nepředvedeme dobrý výkon, a i přesto vyhrajeme, tak nikdy nejsem spokojený, ale to už kluci vědí a několikrát to pocítili. 

Tím, že nemáme dostatečný počet hráčů především ročníku 04, tak za juniory pravidelně naskakují i hráči ročníku 05 a 06. Takže všichni za celou sezónu mají odehráno spoustu kvalitních zápasů i za juniory. Jsem rád, že tak kluci nevypadli ze zápasové praxe během dvou volných víkendů, které jsme měli. 


Soupeřem je Plzeň. V základní části s ní máte pozitivní bilanci (3 výhry a 1 remíza), jak vidíš sérii?

Určitě nás nečeká nic lehkého, což víme z předchozích vzájemných střetnutí. Je potřeba tyto zápasy hodit za hlavu a nemyslet si, že máme postup v kapse. To by se nám nemuselo vyplatit. Věřím, že předvedeme kvalitní a odvážné výkony, které nám přinesou postup do osmifinále. 


S jakým cílem jdete do play-off?

Je to vyvrcholení sezóny, na které se všichni těšíme včetně rodičů a prarodičů, kteří nás jezdí na každý zápas podporovat a za to jim patří obrovské díky. Věřím, že po dvou zápasech s Plzní si budeme moci říci, že jsme předvedli výkony, na které budeme hrdí a přinesou nám postup přes silného soupeře.


Ty jsi měl v pozici trenéra několikaletou pauzu. Jak se Ti trénuje po takové době?

To máš pravdu. Nebylo jednoduché skloubit práci, hraní, trénování a osobní život. Něco muselo z kola ven a bylo to trénování. Po loňské sezóně a mém konci v roli hráče jsem se dlouho rozhodoval, jak dál a nakonec se k trénování vrátil. 

Rozhodně mi nepřijde, že by ta pauza byla až tak dlouhá a poměrně rychle jsem se vrátil do starých kolejí. Takže mi to nepřijde jako něco nového, na co by si člověk musel zvykat. Snad jen na ty nervy při zápase (smích).  


Skloubit manažera klubu a trenéra dorostu jistě sebere spoustu času, co na to přítelkyně?

To máš pravdu. Pokud do toho započítáme i zápasy za béčko, tak jsou především ty víkendy náročné. Vím, že mě podporuje i přesto, jak náročné to je, za což jí patří velké díky. Zas na druhou stranu, asi by se mnou bylo k nevydržení, kdybych po 22 letech, co se florbalu věnuji byl každý den doma (smích). 


Autor: Jiří Horák

Zpět na úvod