Bulletin k utkání #22
Dorostenci v osmifinále play - off!
Dorostenci jednoznačně vyřadili Plzeň, v osmifinále je čeká Havlíčkův Brod

Dorostenci jednoznačně vyřadili Plzeň, v osmifinále je čeká Havlíčkův Brod

Dva zápasy v jeden den sehráli ústečtí dorostenci v neděli 20.3. V součtu obou zápasů vyhrálo Ústí 19:4 a Plzni nedalo čuchnout k postupu. V soutěži se posunuli do osmifinále, kde se střetnou s TJ Sokol H.Brod Erupting Dragons.

Florbal Ústí - FbC Plzeň 8:1
branky:
13. Martin Horn, 15. Martin Horn, 23. Ondřej Hubka, 23. Martin Horn, 24. Štěpán Malý, 29. Martin Horn, 41. Štěpán Malý, 43. Tomislav Matějka - 27. Matěj Sobek; rozhodčí: Lukáš Pekárek - Tomáš Chleborád; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 32; zásahy brankářů: Matěj Dobosz 12 - Filip Beran 13; po třetinách: 2:0, 4:1, 2:0

První zápas začal relativně vyrovnaně, kdy se na první branku čekalo deset do 13. minuty, kdy se prosadil Martin Horn, který rozvlnil sít i o dvě minuty později a do druhé části se šlo za ústeckého vedení 2:0.

V druhé patnáctiminutovce se ukázala kvalita ústeckého celku. Přesilovku z úvodu třetiny sice tým nevyužil, v druhé polovině třetiny však nasázel soupeři čtyři branky. Dvakrát se prosadil Horn, který si tím připsal už čtyři branky v sérii. Po jedné brance si připsali Ondřej Hubka a Štěpán Malý. Ani Plzeň nezůstala na suchu, za hosty se střelou z první prosadil Matěj Sobek.

Poslední třetina byla statisticky nejvyrovnanější, plzeňský tým vyzkoušel pozornost Dobosze sedmkrát, na ústeckého brankáře si však nepřišel. Naopak Ústí dokázalo ještě dvakrát rozvlnil plzeňskou síť. Druhou branku si zapsal Malý, první svoji branku v utkání zapsal Tomíno Matějků.

FbC Plzeň - Florbal Ústí 3:11
branky:
6. Vítek Vyčíchlo, 8. Jan Šik, 25. Filip Brejcha - 3. Tomislav Matějka, 3. Martin Horn, 6. Štěpán Malý, 20. David Karpíšek, 23. Tomislav Matějka, 24. Jan Vondruška, 33. Tadeáš Weber, 35. Martin Horn, 36. Tadeáš Weber, 43. Theodor Huber, 45. Theodor Huber; rozhodčí: Lukáš Pekárek - Tomáš Chleborád; vyloučení: 4:1; využití: 0:0; diváků: 32; zásahy brankářů: Petr Smazal 10 - Lukáš Landa 12; po třetinách: 2:3, 1:3, 0:5

Do druhé utkání šlo Ústí s pocitem, že nesmí prohrát o 7 branek, protože se hraje formátem známým z ligy mistrů, kdy se výsledky sčítají. Hráči se severu stejně neponechali nic náhodě a hned v třetí minutě svítilo na tabuli skóre 2:0. Plzeň na rozdíl od úvodního utkání dokázala držet krok a také přidala dvě branky. Třetí ústeckou branku vstřelil Štěpán Malý.

Vítěznou branku vstřelil po souhře s Vondruškou David Karpíšek. První využitou přesilovku si zapsalo Ústí v 23. minutě, kdy se prosadil Matějka. O minutu později navýšil vedení Vondruška.

Ve třetí třetině bylo hřiště plné pouze jednoho týmu, a to toho ústeckého. Dvě branky si připsal Huber, dvě Weber a jednu Horn, ten si v zápase připsal 5 kanadských bodů.

Dorostenci Florbalu Ústí postoupili do osmifinále, kde vyzvou Havlíčkův Brod, série se odehraje v neděli 3.4. na Slunetě!


Autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod