Bulletin k utkání #24
Muži Pohár ČF: Florbal Ústí - FbC Hradec Králové
Ani napodruhé to nevyšlo, hráči Black Angels byli nad ústecké síly, Ústí prohrálo 3:9

Ani napodruhé to nevyšlo, hráči Black Angels byli nad ústecké síly, Ústí prohrálo 3:9

Po prohře s Českou Lípou v rámci poháru čekala na ústecké hráče další superligová zkouška, tentokrát s Black Angels. Ústí však na výkon z prvního zápasu nenavázalo a hned úvodní třetinu prohrálo 0:4. Po první pauze hráči svůj výkon zlepšili, koncem zápasu však přijatelný výsledek ztratili a prohráli s domácími Black Angels o 6 branek.

BLACK ANGELS - Florbal Ústí 9:3

branky: 12. Martin Obuškevič, 15. Jakub Boček, 17. Martin Obuškevič, 20. Jakub Renčín, 33. Filip Neklan, 46. Tomáš Čáslava, 58. Daniel Ludvík, 59. Tomáš Čáslava, 60. Vilém Doležal - 23. Pavel Vlček, 39. Martin Horn, 58. Tomáš Pšenička; rozhodčí: David Bezucha - Michal Bezucha; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 80; zásahy brankářů: Ondřej Matiášek -3 - Tadeáš Dittrich -9; po třetinách: 4:0, 1:2, 4:1

První třetina v podstatě rozhodla utkání. Ústí sice dlouho drželo bezbrankovou remízu, tlak na ústeckou bránu se však enormně zvyšoval, až padla první branka z čepele Martina Obuškeviče. Jako přes kopírák vstřelili druhou branku domácí po souhře bratří Bočků a třetí zásah do sítě Tadeáše Dittricha přidal opět Martin Obuškevič. Třetinu na konečných 4:0 upravil z volného úderu na hraně velkého brankoviště Jakub Renčín.

Po pauze se vrátilo na palubovku koncentrovanější Florbal Ústí a hned to neslo ovoce. Po dvacetiminutovém odpočinku na lavičce vlétl na hřiště Pavel Vlček a svým prvním dotekem v utkání dal důvod k radosti ústeckému týmu. Ústí se dostalo ještě do několika šancí, ale nevyužili ani jednu. Naopak domácí si na svoji loženou šanci trpělivě počkali a hned ji využili. Dvě minuty před koncem periody šli oba týmy do čtyř po šarvátce Vítka s Ludvíkem. Ve čtyřech se lépe zadařilo hostím, kdy se prosadil Martin Horn.

Do třetí třetiny vstoupil ústecký mančaft s tříbrankovým mankem. I když si ústečtí připsali pár dobrých pokusů, byli to opět Black Angles, kteří navýšili skóre. Deset minut se čekalo na další branku, která nakonec přišla v přesilové hře ústeckého týmu, kdy Pavelka našel osamoceného Pšeničku a ten se z malého brankoviště nemýlil. Bohužel v poslední třech minutách si Ústí nechalo vzít hezký výsledek, když se domácím povedlo třikrát skórovat. Konečný výsledek 3:9 z ústeckého pohledu znamená druhou prohru v poháru a nepostup do vyřazovacích bojů.

Poslední pohárové utkání sehraje Ústí na domácí palubovce 30.8. s Hradcem Králové

autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod