Bulletin k utkání #32
Muži: Florbal Ústí - Start98
Ústí slaví třetí vítezství v řadě, Letku sestřelilo devíti brankami

Ústí slaví třetí vítezství v řadě, Letku sestřelilo devíti brankami

Na Den české státnosti vyjeli ústečtí hráči na daleký výlet do Štěpánkovic, kde na ně čekal soupeř FBC Letka. Ústí hned od začátku utkání dominovalo a postupem zápasu šetřilo síly do konce náročného týdne. V zápase se blýskl čtyřmi brankami Dan Semerád, premiéru si v ústeckých barvách odbyl českolipský brankář Daniel Jukl.

branky: 15. Jan Vojáček, 29. Vojtěch Blana, 57. Martin Sedláček - 6. Tomáš Pšenička, 6. Vojtěch Esterka, 8. Dan Semerád, 16. Dan Semerád, 28. Ondřej Kopič, 34. Vladimír Trčka, 39. Dan Semerád, 41. Ondřej Kopič, 54. Vojtěch Esterka; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 45; zásahy brankářů: Tomáš Petr 9, Petr Pospiech 14 - Daniel Jukl 23; po třetinách: 1:4, 1:3, 1:2

Hned ze startu zápasu udalo Ústí jasné tempo. V šesté minutě dostal ústecké do vedení Dan Semerád, jemuž byl ale gól odepřen pořadatelským stolkem. Po třiceti sekundách už svítilo na straně ústeckých číslo 2, když se prosadil Vojtěch Esterka. Po vzoru všech hráčů, co střílí z první, vystřelil z první i Semerád a přispal si druhou branku v utkání, 3:0. Po rychlých třech brankách se snažila Letka oklepat. Špetku naděje vykřesal Jan vojáček, když se dostal ke skákavému míčku a dostal ho za záda Jukla. Ještě neobila šestnáctá minuta a už létali čepice na palubovku. Semerád převzal míček za brankou, prosmýkl se mezi třemi hráči a o tyčku rozvlnil síť již potřetí, čímž završil hattrick.

Letka se pokusila zaskočit Ústí aktivitou, kterou vyprodukovali ze startu druhé třetiny. I tak to ale byli hráči v ústeckých barvách, kteří se radovali z branky jako první. Tentokrát se prosadil Ondřej Kopic, akvizice přivedená na střídavé starty. Bohužel z radosti přestali ústečtí hráči bránit, a tak Letka za 30 sekund vrátila brankový rozdíl na tři branky. Ve 35. minutě se dostal k míčku Peška, zatáhl ho a vyslal projektil o rychlosti běžícího slimáka, míček se doplazil až k Trčkovi, který ho posunul do odkryté branky, 6:2. Domácí mohli opět snížit vedení soupeře, nabídku přesilové hry však nevyužili. Naopak hráči Ústí prokázali, že přesilovky jim letos jdou a navýšil vedení, o sedmou branku se postaral opět Semerád.

První minuta poslední části opět patřila Letce, jejich šanci však zlikvidoval Jukl, z následného protiútoku se prosadil již podruhé v utkání Kopič. Třetí třetina probíhala hodně nahoru dolu, oba týmy měli hodně šancí, ale všechny zneškodnili brankáři. Až situaci 2na0 dokázali ústečtí hráči proměnit, konkrétně Trčka s Esterkou. Průměr branku na třetinu si nakonec domácí udrželi, když tři minuty před koncem vstřelili svoji první branku.

Zpět na úvod