Bulletin k utkání #32
Muži: Florbal Ústí - Start98
Po třech týdnech opět doma, do Ústí dorazí Start98

Po třech týdnech opět doma, do Ústí dorazí Start98

Ústí je po pěti kolech s bilancí 3-1-0-1 na čtvrtém místě tabulky. Start opanuje pozici pátou, což slibuje vyrovnaný souboj. Domácí drží šňůru tří výher z venkovních utkání, doma však ještě nevyhráli v základní hrací době. Z důvodu reprezentační pauzy jsou pro oba týmy k dispozici mladí hráči na střídavé starty ze superligy.

FAT PIPE Start98

Start má za sebou pět zápasů, z kterých třikrát odešlo vítězně. Výkony dnešního soupeře hodně závisí na střídavých startech. K dispozici jim poté jsou hráči z Chodova, kteří patří mezi jejich nejlepší hráče. Nejproduktivnějším hráčem je Jiří Lebeda s 11 kanadskými body. V brankovišti vypomáhá z Chodova Karel Hodík, který byl u dvou ze tří výher. S 34 brankami se řadí Start po boku Ústí k nejofenzivnějším týmům. Co Start trápí jsou hry v oslabení a přesilovce, oslabení mají nejhorší z ligy, přesilovku druhou nejhorší. Pyšnit se mohou úspěšností střelby, s 26 % jsou druzí nejlepší v lize, obrana a brankář Ústí budou muset být v pozoru. Týmu by neměli chybět hráči na střídavé starty z Chodova.

Florbal Ústí

Ústí po nepovedeném úvodu sezony šlape opět jako hodinky. Tři výjezdní zápasy v řadě týmu prospěli, připsali si v nich plný počet bodů. Důležité však bude překonat bariéru domácího hřiště a dopřát nějaké to vítězství i ústeckým fanouškům. Ústí je ve statistikách hned na několika vrcholech. Tým vstřelil nejvíce branek, má suverénně nejlepší přesilovku a je nejméně vylučován. Co hapruje je stále produktivita, kdy hráči potřebují až sedm střel na vstřelení branky, pro porovnání dnešnímu soupeři stačí střely čtyři. Post nejproduktivnějšího hráče si již druhým kolem zajistil Tomáš Pšenička s 10 kanadskými body a je též nejlepším střelcem týmu. Ústí stejně jako soupeř bude mít k dispozici hráče ze superligové Lípy a Liberce.

Utkání začíná dnes 1.10. od 17:00 na SH Sluneta, přijďte podpořit domácí tým!

Autor: Dominik Hrabě

Zpět na úvod