Bulletin k utkání #102
Muži: Florbal Ústí - FBC Letka
Úvod do ligy vyšel ústeckým bezchybně, Budějovice poráží pošesté v řadě!

Úvod do ligy vyšel ústeckým bezchybně, Budějovice poráží pošesté v řadě!

Loni spolu tyhle dva týmy odehrály pět zápasů. Hned v prvním kole nového ročníku spolu poměřily opět síly. Zápas zůstal v nastoleném trendu a nenabídl mnoho branek. Florbal Ústí si celý zápas hlídalo vedení a ani ve hře proti šesti ho nepustilo.

FBC Štíři České Budějovice 2:5 Florbal Ústí

Brankový účet otevřelo Ústí hned v úvodních minutách. V protiútoku si vyměnili míček Semerád s Hornem a druhý jmenovaný rozvlnil síť střelou k pravé tyči. Jak u prvního kola bývá zvykem, tak oba týmy dělaly větší množství chyb. Jako první potrestali chybu v rozehře domácí. Budějovický Kouba se dostal k odraženému míčku na středu a trefil se přímo do pravého rohu Hraběho brány. Gólem do šatny vrátil ústeckému týmu vedení Dan Semerád, když proměnil samostatný únik.

Druhá třetina připomínala divoký západ. Hráči si opláceli jeden tvrdý zákrok za druhým a z florbalu se stala honěná za míčkem. Z přelévané nakonec vytěžilo Ústí, když Vlček dohrál Kolstrunka a šel na dvě minuty do chládku. Přesilovou hru využil technickou střelou do přední šibenice Martin Fuchsig. Hra se ani po brance neuklidnila a oba týmy měly nespočet šancí na vstřelení branky. I domácí se dočkali své přesilové hry, příliš toho ale nevymysleli. Po 14 minutách se nakonec Štíři druhé branky dočkali. Budějovice mohli následující střídání vyrovnat, ale Žáčkovu střelu do prázdné na poslední chvíli chytil Hrabě.

Do poslední části vstoupilo Ústí s jednobrankovým náskokem. Tvrdost se z druhé třetiny přelila i do té třetí, a tak mohli diváci sledovat další dvě přesilové hry. Zápas zlomil čtyři minuty před koncem ústecký mladík Jan Vondruška, ten obkroužil branku a míček zametl na bližší tyč. České Budějovice zkusili zvrátit utkání hrou v šesti, ale pouze dostali další branku. Ústí si ze zápasu odváží tři body za výhru 5:2!

Florbal Ústí vstoupilo do nové sezony vítězně. Další zápas je čeká následující víkend na domácí palubovce proti FBC Letka.


Zpět na úvod