Bulletin k utkání #103
Muži: Florbal Ústí - Gullivers Brno
Florbal Ústí prodlužuje vítěznou sérii proti Chomutovu, derby ukradl v prodloužení Jan Peška

Florbal Ústí prodlužuje vítěznou sérii proti Chomutovu, derby ukradl v prodloužení Jan Peška

Už tři a půl roku vládne ústecký florbal severu Čech! Ústeckou nadvládu mohl Chomutov přerušit tuto neděli. Derby a souboj o první místo tabulky sledovalo přes 400 diváků. Celý zápas se dařilo ústeckým držet náskok o jednu branku, tři minuty před koncem zápasu ale přišlo vyrovnání. V prodloužení se po individuální akci prosadil hrdina Jan Peška.

Každému bylo jasné, že následující dvě hodiny a šedesát herních minut budou patřit mezi ty nejvyhrocenější a nejnáročnější v této sezóně. Kvalitu derby navýšilo vědění, že vítěz se odtrhne od zbytku tabulky a zůstane sám na samotném topu.

První minuty zápasu zachytilo lépe Ústí. Drželo se na polovině soupeře a ve čtvrté minutě šlo do rychlého vedení. Martin Fuchsig natáhl ke střele a vyslal projektil, na který neměl domácí brankář nárok. Ústí nadále tlačilo na domácí, kteří se dostali k první střele až v sedmé minutě. V 11. minutě se dostalo Ústí do dvoubrankového vedení, když nepozornosti chomutovské obrany využil Jan Peška a rozehrál rychle standardku z rohu na volného Dobosze, ten střílel do prázdné, jeho střelu ještě tečoval Horn. Na góla ze standardky odpověděl Chomutov stejnou mincí. Po dobrém seběhu na zadní tyč se prosadil Kellerman. Atraktivní úvodní třetina neskončila ani třetí brankou. Vedení o dvě branky si Ústí vzalo v 16. minutě, když zmatku před brankou Chomutova využil Peška. Chomutov odpověděl po třiceti sekundách, když opět předvedl signál ze strandardky, 2:3.

Začátek druhé třetiny byl z obou stran hodně ofenzivní, diváci mohli sledovat hru nahoru dolu. Po faulu Taubera dostal Chomutov možnost v podobě standardní situace, kterou již potřetí v utkání využil. Vyrovnávající brankou se Chomutov nakopnul a začal více ohrožovat ústeckou branku. Vítr z plachet jim vzal svojí první brankou v sezóně Jakub Kolstrunk.

Třetí třetina byla z obou stran velmi takticky postavená. První taktickou minelu předvedl v sedmé minutě Peška, když zachytil míček rukou a poslal svůj tým do oslabení. Přesilovka domácích nebyla příliš nebezpečná a Ústí si tak připsalo další odbráněnou hru ve čtyřech. Domácí fanoušci se nakonec tížené čtvrté branky dočkali. Linc v protiútoku našel Haleje a ten umístil skákající míček k pravé tyči.

Utkání došlo až do nastaveného času. Buly dokázal za cenu čepele vyhrát Fuchsig. Ústí se míčku nezbavilo a minutu po začátku prodloužení se s ním rozběhl přes celé hřiště Peška, zasekl, a střelou z vytočení připsal bonusový bod pro Ústí.

Ústí získalo osmý body do tabulky a udrželo se na prvním místě první ligy. Další zápas odehrají v sobotu 23.9. na domácí palubovce proti Gullivers Brno.


Zpět na úvod